Start  |   Kontakt  |   info@broddson.se  |   0141-21 60 00

 

TURBOLOADER är en mångsidig maskin som är idealisk för trädgården, för offentligt underhållsarbete, jordbruk, byggnadsarbete, materialhantering och industrier där kraft och funktionalitet i ett kompakt paket är en nyckelfaktor.

CHASSI

Det ledade chassit ger en mycket snäv svängradie, vilket minskar det utrymme som behövs för manövrering och gör det möjligt för Turboloader att röra sig med enkelhet även i trånga utrymmen. Det ledade chassit och de lika stora hjulen säkerställer smidig manövrering vid användning inomhus eller på byggarbetsplatser. Oavsett vilken öppning den främre delen går igenom, kommer den bakre delen att följa. Bakhjulen följer alltid samma väg som de främre, vilket minimerar marktrycket. Dess ledade styrning gör att Turboloader kan arbeta även på de mest känsliga ytorna utan skador, vilket gör den idealisk för anläggningsarbete och grönyteskötsel.

HYTT

Turboloader kan utrustas med en uppvärmd hytt. De 5 justerbara luftöppningarna säkerställer ett jämnt fördelat luftflöde inuti hytten, både på golv och i huvudnivå. Värmepaketet är placerat bakom hytten för att inte öka maskinens totala höjd. Alla rutor är gjorda av godkänt härdat glas. Den integrerade vindrutan i ett stycke garanterar optimal sikt utan hinder eller snedvridningar, medan bakrutorna ger det synfält som krävs för manövrering. Hyttutrustningen inkluderar två par arbetsbelysningar (fram och bak), vägtrafikbelysning (strålkastare, blinkers, rotorljus, signalhorn och backspeglar) och vindrutetorkare fram. Inuti hytten finns kupebelysning, 12V eluttag (cigarettändaruttag) och förstärkta stereohögtalare med anslutning för  MP3-spelare / telefon. Luftkonditionering finns som tillval.

TRANSMISSION
Den permanenta fyrhjulsdrivna hydrostatdriften består av högkvalitativa, robusta och pålitliga komponenter. Komponenternas höga specifikation säkerställer god tryckkraft tillsammans med hög transporthastighet, vilket möjliggör maximal produktivitet. Turboloaders standardutrustning inkluderar en antislir-enhet som hjälper till att behålla greppet vid sliriga förhållanden. Som extra tillval finns en flödesdelare som delar upp hydraulflödet (tillval) och erhåller en differentiell låsning.

SIKT
Till skillnad från en traditionell midjestyrd lastare ligger Turboloaders förarplats i maskinens främre del. Även när man styr maskinen har föraren alltid en perfekt bild av vägen framåt, redskapet och den uppgift som utförs. Den förhöjda körpositionen ger utmärkt sikt, förbättrad säkerhet och utmärkt komfort samt förbättrad kontroll över maskinen och dess redskap. Den sidomonterade instrumentpanelen och lyftbommens utformning hjälper också till att redskapen inte skyms.

LASTARE MED TELESKOPUTSKJUT
Turboloaderns teleskopbom, standard på M- och H-modellerna, tillval på S-modellerna, möjliggör betydande lyfthöjder och horisontell räckvidd. Med hydrauliskt parallellogram som standard (tillval på S-modeller) är lasthanteringen snabbare, enklare och säkrare: Självnivelleringsfunktionen minskar avsevärt mängden manuella justeringar och laster lyfts i total säkerhet. Genom att välja  flytläget på lastarmen följer redskapen oregelbundna ytor smidigt och med lätthet. Samtidig rörelse av arm och skopa hjälper till att minska cykeltider och öka produktiviteten.

HYDRAULANSLUTNINGAR
Att byta tillbehör går mycket snabbt och tar bara några sekunder på grund av snabbkopplingssystemet. Redskapen monteras enkelt med hjälp av det hydrauliska redskapslåset som är standard på samtliga modeller. De hydrauliska kopplingarna med platt yta är mycket lätta att rengöra och är idealiska för användning i dammiga eller smutsiga miljöer. De förhindrar vätskeläckage och luftfickor som utvecklas i kretsen under anslutning och frånkoppling, förutom att de garanterar bättre prestanda tack vare minskad belastningsförlust.

FÖRARPLATS

Turboloader M och H erbjuder bästa komfort som standard: styrspaken och konsolen är upphängda och justerbara och rör sig med sätet för maximal ergonomi vid användning. Styrspaken är elektrohydraulisk och proportionell, smidig och exakt att använda. Det bekväma Grammer-sätet med ländryggsstöd och nackstöd, justerbara armstöd och fjädring finns också i en uppvärmd version. Förarsätet i S-serien kännetecknas av ett enklare utförande med en proportionell mekanisk dubbel joystick som tillsammans med kontrollkonsolen är fäst vid karosseriet. Grammer- komfortstol finns som tillval. Farthållaren och DEC ™ -enheten (Dynamic Engine Control), som hanterar motorns varvtal är standard på alla modeller: körkomfort och bränsleförbrukning får fördelar och motorn stannar aldrig.

MOTOR

Turboloader är utrustad med Kubota dieselmotorer som uppfyller de gällande miljödirektiven. Kylaren är generöst proportionerad och säkerställer effektiv kylning även under ogynnsamma förhållanden, vilket förlänger livslängden för motorn, oljan och de hydrauliska komponenterna. På H-modeller ger en praktisk lucka åtkomst till motorrummet för enkla kontroller och dagligt underhåll.

SÄKERHET

En FOPS-skyddskonstruktion mot fallande föremål finns på alla modeller, både de med ROPS-skyddsram och de som är utrustade med hytt. Turboloaderns standardutrustning innehåller ett tippskydd som även inaktiverar lastaren. Dessutom har M- och H-serien en lastskyddsanordning som förhindrar att lasten oavsiktligt spills bakåt över föraren.

Behöver du hjälp - kontakta oss ”ikon”

Ringtrastvägen 4, 591 37 Motala  |   Telefon: 0141-21 60 00   |  E-post: info@broddson.se

Följ oss på:”icon””icon” ”icon”

© Broddson AB  |  Om cookies  |  Sitemap
Powered by SiteSmart